Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Segelbåt på grund

En segelbåt gick på grund i Vänern under onsdagseftermiddagen. Räddningstjänsten och Sjöfartsverkets Sjö- & flygräddningscentral larmades till platsen.

Strax innan klockan 15 på onsdagen fick SOS Alarm in ett larm om en segelbåt som gått på grund i Vänern, utanför Hjortens udde. Räddningstjänsten från Mellerud, Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral (JRCC) såväl som sjöräddningssällskapet larmades till platsen.

Strax efter klockan 15 kom de fram till platsen. Vid första läget ska även en helikopter ha blivit larmad till olycksplatsen då man misstänkte att båten tog in vatten. Det visade sig inte vara fallet.

Kort efter att båten gått på grund ska den ha glidit av grundet men bedömdes fortsatt vara i behov av säkring då den befann sig på ett kritiskt område samt att det var blåsigt. Man ska även ha haft problem med att få ner ankaret.

Båten i fråga ska var en fritidssegelbåt med två personer ombord. De båda personerna ska ha fått smällar när båten gått på grundet men var inte i behov av akut vård, uppgav presskontakten vid sjö- och flygräddningscentralen.

Vid 16-tiden kom båten in till hamn, bogserad av sjöräddningssällskapet. De övriga styrkorna har avvek tidigare då de inte längre behövdes på plats.