Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seriekrock på E45 – orsakade stopp i trafiken

Tre personbilar var inblandade i en krock på E45 norrgående riktning, i närheten av Köpmannebro, under lördagsförmiddagen. Vägen var helt avstängd under flera timmar.

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm klockan 11.01 på lördagen. Då hade tre personbilar krockat.

– Vad jag kunde förstå så har den första bilen väjt för ett rådjur och då gjort en hastig inbromsning, gissar jag, och då har de två bilarna bakom kört in i den, säger Andreas Elfström på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Fem personer ska ha varit inblandade i olyckan och alla var ute ur bilarna när räddningstjänsten kom fram. Händelsen är polisanmäld och en person har förts till sjukhus.

– Det rör sig om lindriga skador, berättar Viktor Sparre, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Polisen upprättande en anmälan om att någon av bilarna inte hållit tillräckligt avstånd till framförvarande trafik i och med det slutade med en kökrock.

Trafikverket uppdaterade på sin hemsida om att olyckan hade stor påverkan på trafiken och att arbetet på platsen skulle fortgå till åtminstone klockan 14.00. Enligt Andreas Elfström var det till en början helt stopp i trafiken både norr- och södergående, men att man vid 11.30-tiden försökte släppa på trafiken södergående.

Vid klockan 13 var enbart polis kvar på platsen och inväntade då bärgare. Trafiken var då fortfarande avstängd i norrgående riktning.

Vid klockan 14.30 var vägen återigen öppen för trafik.