Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Skogsbrand – rök från marken

Under lördagskvällen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i skogen söder om Bråna i Melleruds kommun. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en brand djupt ner i marken och det upptäcktes av en inringare som hade sett rök komma upp ur marken.

ANNONS
|

Det var klockan 17.00 på lördagskvällen som larmet kom in att det rykte från marken och var lågor i ett träd. Räddningstjänsten var snabbt på platsen med tre fordon.

– Vi är på platsen och häller på vatten men vi kommer nog att bli kvar här ett tag, drygt två timmar till. Det är en brand som har gått väldigt långt ner i marken och det har nog brunnit här väldigt länge. Det rör sig om ett område på ungefär 50 gånger 50 meter. Träden runt omkring har också brunnit men det är framför allt att den har grävt sig så djupt ner som är problematiskt, säger Simon Willner, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

ANNONS

Kan det vara så att branden har startat när det var annorlunda väder, mindre regnigt?

Så kan det absolut vara, att branden har varit här så länge. Men det är tur att vädret nu inte gör det så gynnsamt för branden att sprida sig, säger Simon Willner.

Vid 21.20 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Vi har sagt till markägaren att hålla ett extra öga på platsen men vi tror att vi lyckats släcka allt, även det långt ner, säger Simon Willner.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS