43-åringen har nu dömts av Vänersborgs tingsrätt.
43-åringen har nu dömts av Vänersborgs tingsrätt. Bild: Andreas Olsson

Socionomstudent ville köpa sex av pojkar – lovade hjälp med uppehållstillstånd

Med löfte om pengar och hjälp med uppehållstillstånd ville den 43-åriga mannen förgripa sig på tre pojkar i mellanstadie- och högstadieåldern. Nu har han mot sitt nekande dömts till fängelse.

ANNONS
|

Det var under sommaren 2020 som 43-åringen kontaktade de tre pojkarna som då var i mellanstadie- och högstadieåldern. Mannen var sedan tidigare bekant med en av pojkarna. Pojken som mannen var bekant med var i sin tur vän med de två andra pojkarna.

43-åringen tog kontakt med pojkarna via Instagram. Kontakten är rakt på sak. Mannen frågar först om pojkarna vill tjäna pengar. Sen förklarar han att han vill utföra sexuella handlingar mot betalning. När pojkarna nekar höjer han summan han vill betala.

Men samtidigt som summan höjs ökar han även kraven på de sexuella handlingarna. Han börjar med att erbjuda 2 000 kronor för oralsex. När han sen höjer priset till 10 000 kronor vill han även ha analsex med pojken. Mannen menar också att han skulle hjälpa dem med deras ansökningar om uppehållstillstånd i fall de gick med på vad han föreslog. 43-åringen menar att han hade kontakter tack vare sina studier till socionom.

ANNONS

Skickar bilder på sedelbunt

När mannen skriver till pojkarna befinner han sig utomhus i centrala Mellerud. 43-åringen skriver att han vill att pojken han skriver med ska komma till den plats han befinner sig på. Han skickar även bilder på den sedelbunt han har med sig för att kunna betala för övergreppen. Ingen av pojkarna går i slutändan med på mannens förslag.

Det hela kunde uppdagas efter att en av pojkarna berättat för sin lärare vad mannen skrivit till honom.

– Det började med att NN skickade ett meddelande där han skrev att han ville träffa mig. Han skrev att det var en bög som erbjöd honom 10 000 kr. Killarna var inte jättesugna på att göra en polisanmälan så vi bestämde oss för att ringa till polisens upplysningstelefon för att rådfråga vad vi skulle göra med denna information. Under samtalet med polisen så tog polisen upp en anmälan, han var väldigt noggrann och tog det på allvar, säger läraren i förhör med polisen.

Någon vill honom illa

43-åringen nekar till brott och menar att någon kapat hans mobil. I förhör berättar han att det finns personer som vill honom illa på grund av att han är homosexuell. På frågan om varför han hade en större summa pengar i kontanter svarar han att han är skyldig ett MC-gäng pengar.

ANNONS

Vänersborgs tingsrätt köper inte mannens historia och dömer honom till sex månaders fängelse för brotten. Han ska även betala ett skadestånd på 5 000 kronor till en av pojkarna.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS