Sökandet efter kvinnan fortsätter

Under hela måndagen var det stort sökpådrag efter den kvinna i 65-årsåldern som försvann från Åsensbruk i söndags förmiddag. Polis, räddningstjänsten, hemvärnet och Missing People var ute och letade. Sökandet pågick även när det blivit mörkt igen.

ANNONS

Kvinnan försvann från sitt hem i söndags förmiddag. Hon var vid tillfället klädd i mörkgrå byxor och röd jacka. Hon är 170 cm lång och har en smal kroppsbyggnad, enligt polisen.

– Vi söker brett nu. Vi pratar även med grannar för att se om någon kan ha hört eller sett något. Vi tror att hon har gått från sitt hem, saJacob Hellåker, inre befäl på Trollhättepolisen på söndagen.

– I stort sett alla polispatruller är däruppe, och även om sökinsatsen går ner lite under natten kommer minst tre patruller att vara på plats, sa Jacob Hellåker vid 22-tiden i söndags.

ANNONS

Cirka 90 personer från 40:e hemvärnsbataljonen deltog också i sökandet ochdefanns på plats redan någon timma efter att larmet gått. De hade även mc-ordonnanser samt hundar ute i terrängen.

Missing People var också med i sökandet medrunt 100 personer.

– Sökinsatsen pågickhela natten och det var mycket folk som var med och letade, men tyvärr har vi inga spår efter henne. Vi hade även helikopter uppe, säger Per-Erik Vister, inre befäl vid Trollhättepolisen på måndagsförmiddagen.

Enligt Vister var polishelikoptern uppe igen under måndagen och man tog även dit tio polishundar med förare under dagen. Ävenfler trafikpolisbilar från hela regionen kommenderades till Åsensbruk.

MissingPeople och hemvärnet var också kvar och letade.

– Vi hoppas kunna hitta henne, det är lättare att söka på dagen, säger Per-Erik Vister.

Under hela måndagen var pådraget stor. Men fortfarande vid 20.30-tiden på kvällen var kvinnan inte hittad. Sökandet efter henne, om än i något mindre omfattning, skulle enligt polisen fortsätta under natten mot tisdag.

Polisen misstänker inte brott och man vill gärna ha tips från allmänheten på telefonnummer 114 14.

ANNONS