Stampen media köper Melleruds Nyheter

Stampen Media, där TTELA ingår, köper Melleruds Nyheter.
– Köpet ligger i linje med vår strategi att fortsätta stärka vår närvaro i Västsverige, säger vd Johan Hansson.

ANNONS
|

Tidigare ägaren, Sebastian Hellberg kommenterar affären så här:

– Min förhoppning är att tidningen kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare, med fokus på äkta lokal journalistik och med Stampens möjligheter att utveckla den digitala affären.

Stampen Media har aviserat nya satsningar i de tre västsvenska kommunerna Borås, Härryda och Mark i år. Nu kompletteras den trion med Melleruds kommun och köpet av Melleruds Nyheter. Stampens vd, Johan Hansson, sprider lovord över deras medarbetare, som är nominerade till tre utmärkelser på Årets gratistidning-galan kommande helg.

Nomineringarna gäller huvudkategorin Årets lokala nyhetstidning, bästa annonskampanj och till att göra den bäst redigerade tidningen.

ANNONS

– Melleruds Nyheter har en väldigt stark ställning på sin marknad. Vi ser fram emot att få in tidningen i Stampen-familjen.

Sebastian Hellberg, tillika Årets företagare i Mellerud, har fram till nu varit ägare till Melleruds Nyheter. Han tycker att tidningen förtjänar en ägare som Stampen Media, som han menar kan bidra mer aktivt till utvecklingen.

– Jag har varit en stolt ägare av Melleruds Nyheter. Medarbetarna gör ett fantastiskt jobb. Men medarbetarna och affären kommer att utvecklas på ett helt annat sätt via Stampen Media. Min förhoppning är att tidningen kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare, med fokus på äkta lokal journalistik och med Stampens möjligheter att utveckla den digitala affären.

Enligt Cecilia Frisk, chefredaktör och ansvarig utgivare på TTELA, är det en styrka att Stampens titlar fortsätter att utvidgas i västra Sverige och att vi får en systertidning.

– I tider där lokaljournalistiken är viktigare än någonsin, både för att granska samt för att förmedla glädjande, sorgliga och viktiga nyheter, behöver vi hjälpas åt. De digitala kanalernas snabba utveckling gör att alla mediehus inom Stampen, små som stora titlar, behöver samarbeta kring exempelvis tekniska system och stöd – för att kunna fokusera på den lokala journalistiken, säger hon.

ANNONS

TTELA kommer att fortsätta rapportera från Mellerud och göra granskningar om heta Mellerudsfrågor dygnet runt, liksom från våra tre övriga bevakningskommuner: Vänersborg, Lilla Edet och Trollhättan.

ANNONS