Stora regnmängder väntar

SMHI har utfärdat en klass 1 varning gällande stora regnmängden i Dalsland, Värmland och sydvästra Vänern.

ANNONS
|

Det väntas busväder under eftermiddagen och kvällen i delar av Västra Götaland. Det efter att resterna av stormen ”Alex” drar in över landet, rapporterar SVT Nyheter Väst. Nu har SMHI utfärdat en Klass 1 varning i området gällande stora regnmängder.

Både Vänersborg och Mellerud innefattas av varningen som främst gäller de sydliga och västra delarna av Vänern, Inre Dalsland och Värmland.

Vid en Klass 1 varning gällande stora regnmängder räknas ett kraftigt oväder med regnmängder som uppgår till 35 mm inom 12 timmar. Stora vattenansamlingar, överfyllda dagvattenledningar och översvämmade källare.

– Under eftermiddagen och kvällen regnar det som mest, men då har vinden mojnat en del. Vid midnatt har det mesta av regnet passerat och det kan bli riktig sensommar på måndag, säger meteorologen Nils Holmqvist till SVT Nyheter Väst.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS