Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storbrand i maskinhall i Melleruds kommun

En brand bröt ut i en stor byggnad i Melleruds kommun under fredagen. Efter klockan 20 var branden släckt och alla bilar utom en hade lämnat platsen. Enligt polisen ska det ha eldats skräp i närheten i samband med händelsen.

Vid klockan 16 på fredagseftermiddagen inkom ett larm om brand till SOS Alarm. Det brann i en maskinhall i Grinstad i Melleruds kommun.

– Byggnaden är helt övertänd. Nu handlar det om att begränsa branden, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Totalt var åtta enheter kallade till branden.

Enligt SOS Alarm ska även en ambulans ha kallats till platsen men det finns inga uppgifter om att någon ska vara skadad.

Det ska inte heller ha funnits någon spridningsrisk.

– Nej, det finns ingen direkt spridningsrisk. Enheterna som är på plats håller på att kyla ned området, säger Ulrik Olsson.

TTELA:s reporter på plats meddelade att det inte fanns mycket kvar av byggnaden. Även räddningstjänsten bekräftade vid tjugo över fem att byggnaden hade kollapsat. Även polisen var på platsen och utredde vad som hade hänt.

Vid klockan 20 var branden släckt och alla bilar hade lämnat platsen utom en.

– Branden är släckt men vi har det som rutin att en bil stannar kvar på platsen och övervakar. De kommer stanna där till midnatt, säger Ulrik Olsson.

Polisen meddelar att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Enligt polisen ska man ha eldat skräp i närheten i samband med händelsen.