Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild: Johan Nilsson/TT

Stort stöldgods kopplas till Mellerud

Ett stort stöldgods beslagtogs av polis i helgen i samband med att en skåpbil stoppades i Färgelanda. Fem personer sitter anhållna, och nu berättar polisen att stöldgodset bland annat kopplats till en anmälan i Mellerud.

Vid 15-tiden på söndagseftermiddagen stoppades en skåpbil av polis i Färgelanda. I bilen färdades tre män och två kvinnor i åldrarna 20–40 år, och när polisen sökte igenom bilen fann de en stor mängd stöldgods.

LÄS MER: Fem gripna misstänkta för stöld

De fem passagerarna greps och sitter nu anhållna misstänkta för stöld alternativt häleri. Polisen arbetade under kvällen och natten med att gå igenom det gedigna stöldgodset, som bland annat består av mycket verktyg.

– Nu väntar ett stort arbete där vi ska försöka härleda till var godset kan tänkas vara stulet, sade Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare på polisen, under söndagskvällen.

Kopplas till Mellerud

Jourhavande förundersökningsledare Matias Hasselström berättar under måndagsmorgonen att de fortsatt går igenom stöldgodset, och bedömer att de ännu bara är i inledningen av utredningsarbetet.

– Skåpbilen var full med stöldgods som vi kopplar till anmälningar i hela vårt område. Men det här är bara början av utredningen, säger han.

Bland annat tror polisen redan nu att de kan koppla delar av godset till en stöldanmälan från ett byggföretag i Mellerud. Men utredningen kan alltså med tiden komma att omfatta anmälningar från fler platser i Fyrbodalsområdet.