Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vattenskotrarna på bilden har ingenting att göra med de stulna vattenskotrarna i Mellerud. Bild: Henrik Montgomery/TT
Vattenskotrarna på bilden har ingenting att göra med de stulna vattenskotrarna i Mellerud. Bild: Henrik Montgomery/TT

Stulna vattenskotrar i Mellerud återfunna

De vattenskotrar som stals på ett släp under natten mot måndag har nu återfunnits, meddelar polisen. Tips från allmänheten ska ha legat till grund för fyndet.

De två vattenskotrarna stals efter att ett okänt antal gärningsmän brutits sig in hos West Bike i Mellerud under natten mot måndagen. Vattenskotrarna stod på ett dubbelsläp som också blev stulet. Stöldgodset ska enligt polisen vara värt runt 300 000 kronor.

LÄS MER: Vattenskotrar stulna vid inbrott på företag

Polisen gick under måndagen ut på sin hemsida och efterlyste tips från allmänheten om vad som hänt. Något som nu burit frukt.

– Vi har nu påträffat och beslagtagit godset, båda vattenskotrarna och släpet, med hjälp av tips från allmänheten. Jag kan inte säga mer än att det hittades någonstans i Dalsland, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal under tisdagsförmiddagen.

Fortsätter söka gärningsmän

Däremot har polisen ännu inte fått några uppgifter om vilka som legat bakom inbrottet. Men att det rör sig om flera personer kunde man konstatera redan på brottsplatsen.

– Annars kan man inte lyckas kapa grinden och koppla på ett stort släp, sade Hans Lippens, polisens presstalesperson under måndagen.

Utredningen fortsätter nu för att hitta gärningsmännen. Polisen arbetar under tisdagen med att säkra spår från stöldgodset innan det ska lämnas tillbaka till ägaren.