Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Erik Zienau
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Trafikolycka – lastbil krockade med personbil

Strax efter fem på onsdagseftermiddagen kom larmet att en lastbil krockat med en personbil på riksväg 45 vid Linderud, norr om Mellerud i höjd med Bloms varuhus. Två personer skadades och fördes till sjukhus och föraren i lastbilen misstänks för vållande till kroppsskada.

Tre räddningstjänstfordon var på platsen och även två ambulanser. Enligt trafikverket har olyckan stor påverkan på trafiken i båda riktningar. Trafiken bedöms påverkas till 18.30.

Enligt räddningstjänsten så rörde det sig om en sidokrock och tre personer har varit inblandade. Även polisen larmades till platsen.

– Just nu håller vi på att klippa upp taket på bilen för att få ut en person ur personbilen. Den personen verkar ha nackskador men hur allvarligt det är vet vi inte än, säger Christian Andersson, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten är trafiken avstängd på båda hållen men det kan gå att komma förbi om man kommer söderifrån.

Strax efter 18.30 meddelade SOS-alarm att båda ambulanserna har tagit med sig skadade till sjukhus.

– Det är de två som färdades i personbilen som har tagits till sjukhus men de har inte livshotande skador. Olyckan inträffade när lastbilen gjorde en vänstersväng när han skulle svänga in på en rastplats och uppmärksammade inte bilen som kom i andra körfältet, säger Elisabeth Melander, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Lastbilschauffören är nu misstänkt för att ej ha följt väjningsplikten och vållande till kroppsskada.

Även busstrafiken har påverkades av olyckan med förseningar. Vid 18.30 skulle det återigen gå att köra fram enligt trafikverket.

Efter 19.00 meddelade räddningstjänsten att man hade lämnat platsen.