Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikolycka på E45

En trafikolycka med tre personbilar inblandade inträffade på E45 vid Svecklingebyn, mellan Mellerud och Brålanda på måndagsmorgonen.
– Olyckan skedde i samband med en omkörning. En person är misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Klockan 06.30 kom larmet om en trafikolycka på E45 vid Svecklingebyn, i höjd med Härlogsbyn, utanför Mellerud. Enligt SOS Alarm var vägen avstängd under räddningsarbetet, som pågick en och en halv timme.

– Vad jag har hört från polispatrullen som var på plats så orsakades olyckan av att en förare körde om en annan bil. När omkörningen påbörjats upptäcker föraren att det kommer en mötande bil och då försöker föraren avbryta omkörningen, säger Johan Raske.

En person till sjukhus

Det lyckas inte riktigt, då den omkörande bilen kör in i sidan på den mötande bilens husvagn, enligt polisrapporten. Även det fordonet som körts om har fått vissa skador.

– Personen som körde bilen som körde om, fördes till Bäckefors sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart, säger Johan Raske.

Personen är misstänkt för vårdslöshet i trafik då han tagit ett risktagande och fått möte. Någon frontalkrock, som de första rapporterna från SOS Alarm sade, blev det aldrig.

– Vägen stängdes av direkt i båda riktningarna vid 6.35. Det är tre personbilar inblandade och en ska vara i diket, säger Helena Wickberg på SOS Alarm.

Husvagn blev skrot

Enligt Johan Ytterberg, vakthavande befäl på Närf, ska personbilarna fått mindre skador. Alla personer ska ha varit ur fordonen när räddningstjänsten kom till platsen.

– De undersöks nu av ambulanspersonal. Det ska ha varit tre personer inblandade, säger han.

Enligt SOS Alarm ska två ambulanser ha kallats till platsen.

– Vi håller på att sopa glas på vägen och vi inväntar bärgare. Husvagnen har blivit skrot, säger Ytterberg.

Enligt Trafikverket prognos beräknades vägen vara avstängd till klockan 08 på morgonen.

– Vi har precis släppt på trafiken i båda riktningarna och lämnat platsen, säger Johan Ytterberg, strax före klockan 08 på måndagsmorgonen.