Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikolycka på E45

En trafikolycka inträffade söder om Mellerud på torsdagsförmiddagen. En personbil körde av vägen och voltade men föraren och de två passagerna kunde själva ta sig ur bilen, innan räddningstjänst och ambulans kom till olycksplatsen.

Trafiken i båda riktningarna på E45 mellan Äckerud och Svecklingebyn, söder om Mellerud, påverkas under drygt en timme av olyckan då trafiken stängdes av.

Enligt SOS Alarm kallades räddningstjänst, ambulans och polis till olycksplatsen.

– Det var tre personer och en hund i bilen som gått av vägen. De hade tagit sig ur själva. Bilen hade voltat och ligger på taket, säger vakthavande befäl vid räddningstjänsten Mathias Jonasson.

Larmet om händelsen, en trafikolycka cirka fem kilometer söder om Mellerud, kom in klockan 10.15. Enligt Trafikverkets första prognos bedömdes trafiken påverkas fram till 11 på torsdagsförmiddagen, då den norrgående trafiken släpptes på först och senare även södergående.

– Vi har precis lämnat platsen och polisen har tagit över, säger Mathias Jonasson en timme efter att larmet kom.

Personerna undersöktes av ambulanspersonal på platsen. Alla tre i bilen, två vuxna och ett yngre barn fick åka med ambulansen till sjukhuset, med lindrigare skador. Hunden fick polisen ta med sig till stationen, där den får stanna tills ägarna, som kommer från Tyskland, kan hämta den.

Polisen har efter förhör med vittnen på platsen skrivit en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik.