Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tre försatta på fri fot efter skottdramat – två fortsatt anhållna

Personer i två bilar ska ha öppnat eld mot en tredje bil i Bäckefors natten till fredag. Fem personer greps i Mellerud och anhöll senare – tre av dem har nu släppts på fri fot, meddelar Åklagarmyndighetens presstjänst.

ANNONS
|

Ingen person kom till skada i skottlossningen, där nu två personer sitter anhållna. Av de fem som till en början greps sitter två anhållna – resterande tre har försatts på fri fot under helgen, uppger Åklagarmyndighetens presstjänst.

Skottlossningen ägde rum strax efter midnatten till fredag. Inget av skotten träffade någon person men skotthål på bilen hittades.

– Det är en person som ringer till oss och berättar att någon skjuter mot anmälarens bil, som står parkerad vid Bäckeforsparken, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i fredags.

Greps i Mellerud

Polisen fick tag på registreringsnumren på bilarna och kunde gripa de fem misstänkta vid en husrannsakan i Mellerudstrakten. Ett vapen beslagtogs också av polisen.

ANNONS

Misstanken mot de två anhållna personerna rör i nuläget försök till grov misshandel, meddelar Åklagarmyndighetens presstjänst på söndagen. Personerna som är försatta på fri fot är också fortfarande intressanta för utredningen och ses som misstänkta.

Beslut om de anhållna ska begäras häktade eller inte ska fattats av åklagare senast måndag.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS