Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Älgen ska ha sprungit från olycksplatsen och eftersöksjägare kallades in för att ta reda på hälsotillståndet på älgen. Bild: Kent Eng

Tre skadade efter krock med älg

En personbil med tre personer krockade med en älg på väg 166, norr om Mellerud. Personbilen var på väg i riktning mot Bäckefors. Olyckan inträffade vid tjugo i åtta på fredagskvällen.

Enligt jourhavande förundersökningsledare Marcus Carlsson vid polisen i Trollhättan hade de tre personerna klagat på smärtor, en i nacke, den andra i rygg och den tredje i axel.

Polisens presstalesman, Tommy Nyman, uppgav att älgen hade sprungit från platsen och eftersöksjägare hade kallats in för att spåra den.

Andreas Svennblad, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänst, meddelade att olyckan hade inträffat i närheten av Dalsskog på länsväg 166.

– Tre personer har fått lättare skador som det ser ut i nuläget. Personerna tas med till sjukhuset för undersökning och observation, sa han.

Enligt Andreas Svennblad var det älgen som sprungit in i sidorutan på bilen.

Vägen var under fredagskvällen avstängd i lite mer än en halvtimme medan räddningstjänsten såg om de skadade personerna.