Första avsnittet av podden TTELA krim handlar om cannabisodlare i Dalsland och Bandidos.
Första avsnittet av podden TTELA krim handlar om cannabisodlare i Dalsland och Bandidos. Fotot är ett kollage. Bild: Mark Baker

TTELA krim: Om knarkodlingar värda miljoner och Bandidos

En knarkodling i miljonklassen, en uthängd tonårskille på Tiktok och Bandidos i vårt område. Missa inte premiären av podden TTELA krim om aktuella brottsfall.

ANNONS
|

Stanken var så påtaglig att poliserna kunde lukta sig till cannabisodlingarna vid 45:an. När de gick igenom det röda huset hittade de över 300 plantor cannabis.

Beslaget utanför Mellerud i januari är ett av flera tillslag mot knarkodlare. I första avsnittet av podden TTELA krim berättar vi om några av de mest uppmärksammade fallen.

– Det är otroligt omfattande odlingar som har upptäckts de senaste åren. Det är på gränsen till att vara i industriell skala, säger Daniel Gustafsson.

Han och Mari-Louise Melldahl är krimreportrar på TTELA och arbetar med att bevaka rättegångar och rapportera om brottsfall, till exempel mord, organiserad brottslighet och rån. Det händer också att de är med polisen vid tillslag och pratar med brottsoffer om hur de upplevt att ha blivit utsatta för brott.

ANNONS
Daniel Gustafsson och Mari-Louise Melldahl är krimreportrar på TTELA och hörs i podden TTELA krim.
Daniel Gustafsson och Mari-Louise Melldahl är krimreportrar på TTELA och hörs i podden TTELA krim.

– I TTELA krim fördjupar vi oss i brottsfallen. Jag och Daniel kommer att berätta om tidigare fall som uppmärksammats i vårt område, berättar Mari-Louise Melldahl.

Hon har under vintern bevakat den stora härvan, där en tidigare frontfigur för Bandidos i Trestad misstänks för många och grova bedrägerier. Det kommer också att tas upp i första avsnittet av nya podden. Dessutom fördjupar sig TTELA:s krimreportrar i fallet där en kille hängdes ut som våldtäktsman på Tiktok.

Prisbelönta poddar om verkliga brott

TTELA har under de senaste åren arbetat mycket med poddar och framförallt med dokumentärer som Vänersborgsmordet, Metallskandalen och senast Brandnatten.

Ett par av de som lyssnats mest på och som även vunnit ett internationellt pris är dokumentärerna om Kronogårdsnätverket och det uppmärksammade mordet där en personlig assistent dödades i Trollhättan 2020.

– Vi ser att våra läsare är väldigt intresserade av att veta mer om den kriminalitet som pågår runt omkring oss. Nu vill vi igen ge våra lyssnare en ännu tydligare inblick i det som händer och därför publicerar vi nu TTELA krim, säger Emma-Karin Björk som är redaktör för podden och som också hörs i avsnitten.

Varannan måndag kommer ett nytt avsnitt att publiceras. Det blir totalt fyra avsnitt som kommer att finnas på ttela.se eller där poddar finns, som till exempel Podcaster och Spotify.

ANNONS

TTELA krim

Vad: En podd om aktuella brottsfall där TTELA:s journalister fördjupar sig i krimnyheter.

Var: Finns att lyssna på på ttela.se eller där poddar finns: Spotify, Podcaster med flera.

Medverkande: Daniel Gustafsson, Mari-Louise Melldahl och Emma-Karin Björk som är journalister på TTELA.

Här kan du lyssna på TTELA dokumentär om bland annat fler uppmärksammade fall:

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS