Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Upprört i Mellerud när polis dröjde

Ännu en gång är det upphetsad stämning i Dalsland över att polisen brister i sin närvaro. I förra veckan larmades polis fem gånger på tre timmar innan en man som gått bärsärk, varit hotfull och stulit kunde omhändertas för fylleri.

– Han utgjorde en stor fara och det känns frustrerande att tvingas acceptera sånt här, säger Monica Lindberg på Mellerudspolisen.

En man från Värmland var i onsdags i förra veckan inne två gånger på Systembolaget i Mellerud och stal och hotade personal.

Däremellan störde han ordningen inne på Hemköp och kastade bord mot ett skyltfönster på en restaurang.

Först på femte telefonsamtalet till polisen kom en patrull, tillsammans med ambulans, och tog hand om den berusade mannen, som vid det laget låg utslagen på torget.

– Flera personer var inne på polisstationen och uttryckte sin upprördhet över att det tog tre timmar innan han togs. Folk var redigt rädda, säger Monica Lindberg.

Mannen verkade ordentligt påverkad av droger och oroade många. Bland annat ska han också ha stått på Storgatan, mitt i vägen och när en bil kom körande och tutade lutade han sig fram, skrek och slog på motorhuven.

Till svar ska de som anmälde mannen till polisen vid ett flertal gånger fått svaret att "är han inte kvar, så kommer vi inte".

Det var alltså först flera timmar senare, när han attackerat restaurangen genom att kasta saker och sedan låg ute på torget, som polis anlände.

– Vi hade sluppit det här om en bil skickats redan första gången, säger Monica Lindberg.

Men eftersom bara en bil var tillgänglig den här kvällen, och många andra kvällar och helger, fick annat prioriteras.

Frustrationen över att glesbygden dragit nitlotten efter omorganisationen hos polisen är stor.

– Vi har ju inte direkt blivit fler ute. Man nämner medborgarlöftet, trots det blir vi bara färre och färre. Det är ju så många som slutar också, säger Monica Lindberg.