Välbesökt auktion när Wandels Handel upphörde

90 utrop i timmen. Med det tempot fanns det inga döda punkter när Gunnar Lidell höll i klubban vid lördagens gårdsauktion hos Wandels Handel. Auktionen satte punkt för en 25-årig verksamhet.
– Det känns bara skönt. Inte det minsta ledsamt, säger Ewa Wandel som nu slår igen portarna till butiken och pensionerar sig.

ANNONS
|

Hon fanns på plats inne i sin butik där hon sålde bland annat antika kläder och diverse prydnadssaker som inte fanns med på auktionen.

Ute på gårdsplanen kom en stadig ström av besökare som passade på i det fina vädret att ta sig en tur ut på landet. Här fanns både proffs på antikviteter och vanliga besökare som kanske bara nöjde sig med att titta på utbudet.

Stämning och spänning

För en del är gårdsauktioner det roligaste som finns och då är man beredd att åka kors och tvärs över stora delar av landet. Det handlar om stämningen, spänningen och prylarna.

ANNONS

Björn Rutgersson var en av de långväga besökarna. Han hade kört upp till Dalboslätten från Kode och var mycket målmedveten i sin jakt på fynd.

– Det är retro som gäller nu. För några år sedan stod allmoge i topp. Nu är det låga priser på det. Trenderna kommer och går, konstaterade han.

Gunnar Lidell, Gunnars Auktioner, räknade med 550 utrop. Till sin hjälp hade han kompanjonen Lennart Ahlberg som visade upp sakerna i utropen. De var assisterade av Milton Hagman och Joakim Ahlberg samt en grupp personer från Wandels Handel som hjälpte till med olika uppgifter för att allt skulle flyta på bra.

Blandat utbud

Gunnar Lidell beskrev utbudet som en blandning av stort och smått. Det var glas, porslin, möbler, prydnadssaker och kuriosa. Ett par gamla cyklar och en åkgräsklippare var några saker som stack ut.

Det blev många utrop och för Gunnar Lidell gällde det att hela tiden hålla fokus.

– Jag gör det här för att det är roligt och intressant. Det blir strax under tio auktioner per år. Det är lagom för mig, säger han.

Stämningen bland besökarna var positiv och många glada skratt kunde höras i sorlet. I ett tält stod sex glada tjejer från Åsebro IF och sålde kaffe och varm korv. Det var Liv Janveden, Kelly Lidman, Elin Stang, Tilde Dahlin, Tekla Janveden och Matilda Edholm.

ANNONS

– Affärerna går bra. Vi står här och säljer för att få in pengar till vårt lag Flickor 13–14 år, berättade de.

Auktionen beräknades hålla på uppemot sju timmar.

ANNONS