Vattenskotrarna på bilden har ingenting att göra med de stulna vattenskotrarna i Mellerud.
Vattenskotrarna på bilden har ingenting att göra med de stulna vattenskotrarna i Mellerud. Bild: Henrik Montgomery/TT

Vattenskotrar stulna vid inbrott på företag

Polisen larmades till ett inbrott på West Bike i Mellerud natten mot måndagen. Två vattenskotrar till ett större värde har stulits.

ANNONS
|

Det var vid 03.30 som polisen larmades till West Bike i Mellerud där okända personer gjorde inbrott. Ett vittne observerade ljud från företaget och larmade polisen. När vittnet går till platsen ser hen att grindarna till företaget var uppbrutna.

När polisen kommer till platsen konstaterar man att någon eller några har stulit två stycken vattenskotrar som stod på ett dubbelsläp. Hela släpet stals från företaget.

– De var av nyare modell och av ett större värde, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

När polisen kom till platsen hade tjuven eller tjuvarna lämnat.

– Vi är ute och spanar fortfarande i Dalsland, säger Johan Raske vid klockan 06.

ANNONS

Söker vittnen

Polisens presstalesperson meddelar på måndagsmorgonen att en bil med släpet har setts i Dalsland under natten.

Om något annat saknas är i skrivande stund oklart. Hur många som varit delaktiga i i inbrottet är oklart.

– Men det har varit flera stycken – annars kan man inte lyckas kapa grinden och koppla på ett stort släp, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Polisen hade på måndagsmorgonen ingen gripen eller misstänkt. Ärendet rubriceras som grov stöld genom inbrott – enligt polisens presstalesperson ska godsvärdet vara runt 300 000 kronor.

Polisen skriver på sin hemsida att man söker vittnen till händelsen: ”Har ni sett eller gjort iakttagelser om detta var god ring polisen 114 14 eller kontakta närmaste polisstation”.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS