Villa i brand utanför Mellerud

Under onsdagskvällen började det brinna i en villa utanför Mellerud, öster om Grinstad. Huset fick stora skador, men ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden.

ANNONS
LocationGrinstad||

Det var strax efter 19 som larmet om att det brann med öppna lågor i en villa kom in till SOS. Det ska inte ha befunnit sig någon i huset enligt räddningstjänstens uppgifter.

Branden har varit svår att släcka, men det ska inte ha funnits någon spridningsrisk till andra byggnader.

– Vi kommer vara kvar där länge, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänst förbund vid 20.15.

Styrkor från Åsensbruk, Högsäter och Mellerud var ute och bekämpade branden under kvällen.

Strax efter 21 kunde räddningstjänsten börja trappa ner i styrka och börja jobba mer med eftersläckning på platsen. Branden bedöms då vara under kontroll.

ANNONS

Vid 22-tiden var det två man och ett tankfordon kvar för efterbevakning, de beräknas vara kvar ett par timmar.

– Det är ganska stora skador på huset, det går inte att bo där, säger Peter Gustafsson.

Den som bor i villan har fått hjälp av försäkringsbolag att hitta ersättningsboende under natten mot torsdagen.

Även polisen är inblandade i branden och har varit på platsen, det kunde dock vid 22-tiden inte säga om de misstänker något brott bakom branden.

Larmet om branden kom strax efter klockan 19 på onsdagskvällen.

När TTELA pratar med polisen på torsdagsmorgonen berättar Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare, att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad och att en utredning inletts.

– Vi vet inte vad som orsakat branden i nuläget det är därför vi genomför en utredning. Själva huset står kvar men det är omfattande skador på några eller ett par rum.

Polisen har spärrat av huset och tekniker kommer utföra en undersökning under dagen.

– Vi måste vänta tills det kommit ner i temperatur innan vi kan arbeta där, säger Gittan Petersson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS