Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningstjänsten i Mellerud och Brålanda kallades till ett larm om villabrand tidigt på fredagsmorgonen. Bild: Stefan Bennhage
Räddningstjänsten i Mellerud och Brålanda kallades till ett larm om villabrand tidigt på fredagsmorgonen. Bild: Stefan Bennhage

Villabrand – granne larmade räddningstjänsten

Ett larm kom till räddningstjänsten om en villabrand i Ödetorp, Nya Slottsbacken i Melleruds kommun på fredagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig brinna rejält. Polisen har startat en utredning om mordbrand.

– Det var en granne som larmade, det ligger en bit ut på landet och räddningstjänsten beräknas ha några minuter till innan de är framme, säger Sören Gustavsson på SOS Alarm, strax efter larmet.

Larmet kom 06.58.

När räddningstjänsten kom till platsen visade sig vara en fullt utvecklad brand med ordentlig rökutveckling.

– Det är en enplansvilla som brinner. Vi förberedde rökdykare på vägen men det var för dålig miljö för att gå in. Den person som larmade sade att det inte skulle vara några personer inne i villan men det kan man inte säga säkert, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl på Närf.

De är där med styrkorna från Mellerud och Brålanda.

– Sammanlagt är det fyra enheter på plats.Vi satsar på att släcka branden utifrån.

Finns det någon spridningsrisk?

– Nej, villan ligger för sig själv, säger Ulrik Olsson.

Efter en stund på platsen konstaterar räddningstjänsten att det inte går att rädda villan och de har fått bekräftat att ägaren inte var inne i huset.

– VI har nu fått tag på ägaren som befinner sig utomlands, säger Ulrik Olsson.

Vid 08-tiden på fredagsmorgonen bedömer han att räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen ett par timmar till, innan huset brunnit ned.

Även polisen kallades till platsen, och patrull kommer att skriva en anmälan om mordbrand. Platsen kommer att spärras av så fort räddningstjänsten är klar med släckningsarbetet.