Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mellochefen: ”Jag förstår besvikelsen”

Tittare rasar över nya SVT-appen och dess konsekvenser för sångerskan Molly Pettersson Hammar. Men kritiken oroar inte Melodifestivalchefen Christel Tholse Willers.

I lördags avgjordes den första deltävlingen av årets melodifestival. En del av eftersnacket har handlat om den app som SVT lanserade förra veckan. Tanken är att den som har laddat ner appen ska kunna rösta på sin favorit samtidigt som framträdandet sker.

– Den respons vi fick på appen var vi inte beredda på. Den fantastiska respons vi har fått menar jag då alltså: Att 170 000 personer laddat ner den, säger Christel Tholse Willers

Det var initialt en del problem med appen, den buggade och så vidare. Hur tyckte ni att det fungerade i lördags?

– Bra, och vi har inte fått några indikationer på att det inte gick att rösta i appen som avsetts.

Många tittare rasade efter lördagens program mot SVT-appen, som de anser verkade till artisten Molly Pettersson Hammars nackdel. Vad vill du säga till dem?

– Jag förstår besvikelsen när en favorit inte går vidare, men det är inte appens fel. Den har varit tillgänglig sedan i onsdags. Om man vill använda den så är det bara att ladda ner den, men det går även utmärkt att rösta via telefon och sms.

Hade ni kunnat vara tydligare med er lansering av appen, och med att förklara hur den fungerar?

– Vi har gjort det så enkelt som möjligt, med bild i grafiken och instruktioner inskrivna i programledarnas manus. Tittarna hade sedan nio minuter på sig att ladda ner appen.

Vad gör ni för att undvika liknande kritik i helgens deltävling?

– Det är svårt att vara mer tydliga än vi redan varit. Men vi kommer att vara fortsatt tydliga.

Artisten Ulf Lundell är inte heller han helt nöjd med Mellon. På sin blogg dissar han programledarduon, artisterna och inte minst Sissela Benn. Din kommentar?

– Jag välkomnar Lundell att höra av sig till oss. Hans deltagande kanske rent av kan öka intresset ytterligare för Mellon 2016.