Brevet anlände till länsstyrelsens kontor i Göteborg.
Brevet anlände till länsstyrelsens kontor i Göteborg. Bild: Pelle Lund

Misstänkt brev till länsstyrelsen

I onsdags fick flertalet länsstyrelser ta emot brev med en okänd substans. Nu har även Länsstyrelsen Västra Götaland fått ett misstänkt brev.

ANNONS
|

Länsstyrelsen Västra Götaland skickade i dag ut ett pressmeddelande om att de mottagit ett brev vars innehåll var tänkt att skrämma anställda på myndigheten. Redan i onsdags skickades information ut till anställda om att brevet kunde anlända under veckan.

– Vi visste vad vi skulle leta efter. Brevet togs emot utomhus av personal i skyddsutrustning, säger Stefan Gustafsson, säkerhetschef på länsstyrelsen.

Brevet anlände till länsstyrelsens kontor i Göteborg där myndighetens post sorteras.

– Vi höll utkik efter ett vitt kuvert med maskinskriven text. Brevet identifierades och överlämnades till polisen. Kuvertet öppnades aldrig, säger Stefan Gustafsson.

Odramatiskt

Stefan Gustafsson beskriver händelsen som odramatisk och berättar att den här typen av hot mot myndigheten är mycket ovanlig.

ANNONS

– Svårigheten vid såna här tillfällen är att upptäcka det i tid. Denna gången visste vi vad vi letade efter vilket gjorde allt mycket lättare. Annars kan man behöva isolera personal och sanera, vilket skapar ännu mer oro, säger han.

För myndigheten skapar den här typen av hot väldigt mycket oreda, framför allt drabbar det enskild personal.

– Vissa kan må väldigt dåligt av detta och uppleva situationen som mycket stressig, säger Stefan Gustafsson.

Polis har tillkallats till platsen och gjort bedömningen att innehållet i brevet är ofarligt. Polisen meddelar också att det inte finns några kända personskador.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS