Mor och dotter döms för pantburksbedrägeri

Kvinnorna blev påkomna med att panta ogiltiga burkar. Hade en säck med över 500 burkar försedda med falska etiketter.

ANNONS
|

Det var i augusti som personal på en butik i Trollhättan larmade en väktare om att de misstänkte att kvinnorna pantade burkar med falska etiketter. Väktaren var på plats inom en minut efter att han fått informationen och såg de båda kvinnorna – en mor och dotter från Uddevalla i 40- respektive 20-årsåldern. Han gick in i rummet bakom pantautomaten för att kontrollera burkarna och kunde då konstatera att burkarna hade falska etiketter. När han kom ut från rummet igen var de båda kvinnorna borta, efter ett tag fick han dock syn på dem och tog in dem för förhör.

ANNONS

Kvinnorna hade då hunnit panta burkar och fått ut 74 kronor. Kvar i säcken som kvinnorna hade med sig fanns dock ytterligare 539 burkar.

Kvinnorna ställdes inför rätta men båda nekade till brott. Mamman hävdade att hon köpt säcken med burkar av en man utanför affären och inte kände till att det fanns en extra etikett på dem. Att de gav sig av när väktaren kom berodde på att de skulle äta.

Vänersborgs tingsrätt anser dock att kvinnornas berättelser framstår som konstruerade. Av butikens övervakningskameror framgår att de arbetat tillsammans och slutat så fort väktaren kommit. Tingsrättens mening är att de har vetat om att burkarna varit försedda med falska etiketter, och dömer nu Uddevallakvinnorna för bedrägeri och försök till bedrägeri. De döms till villkorlig dom och dagsböter på totalt 1 500 respektive 200 kronor.

ANNONS