Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

N3 stipendiet sänds direkt

I dag kommer 5 av 12 elever från N3 kulturskola tävla om N3 stipendiet på 10 000 kronor. Hela finalen kommer att sändas live på TTELA:s hemsida från klockan 18.

Totalt har 12 elever, som går N3 Kulturskola, sökt N3 stipendiet om 10 000 kronor. På söndag kommer respektive elev att uppträda för en jury, på Hebeteatern, som ska utse fem finalister. Finalen, klockan 18, kommer att sändas direkt på TTELA:s webbplats.

– Alla dessa elever är fantastiska och på väg. Även om en vinnare ska koras ligger fokuset på att de ska utvecklas, säger Ulf Wadenbrandt, konferencier.

LÄS MER: DIREKT: Final av N3 stipendiet

Detta år råder en genrebredd med allt från klassisk musik till pop och jazz.

Under finalen kan tittaren förvänta sig en rad duktiga musiker, berättar Wadenbrandt.

– Det blir en fin konsert med ett antal laddade ungdomar som kommer att göra sitt bästa. Vi är glada över att få visa upp dessa duktiga ungdomar som finns i vår verksamhet.

Blir bedömda

Eleverna kommer att bedömas utifrån konstnärligt uttryck- och mognad, kommunikation, scenisk gestaltning och den tekniska förmågan.

Jury består av tre personer, Mattias Johansson, violinist på Göteborgsoperan samt Annelie Axelsson, sångerska och pianist och Conny Ringblom från samarbetspartnern SEB.

Förra årets vinnare, Benjamin Holappa Eriksson som vann på elguitarr, kommer att uppträda under pausen då juryn överlägger om vinnaren.

N3 stipendiet har funnits sedan 2006.