Polisen har hittat död person – tros vara Dante

Sökandet efter försvunna Dante har pågått i tre dygn, men avbröts under fredagseftermiddagen. Under en presskonferens meddelade polisen att de hittat en kropp i vattnet.
– Vi har berättat för föräldrarna att vi hittat en kropp och att det med största sannolikhet är Dante, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

ANNONS
|

Efter tre dagar avbröts sökandet efter den försvunne pojken i Falkenberg och polisen kallade till presskonferens under fredagseftermiddagen. Där meddelade man att en kropp har hittats i vattnet vid 15.40 under fredagen.

Kroppen är ännu inte fullt identifierad men enligt polisen är det med största sannolikhet 12-årige Dante som har hittats. Polisen har informerat föräldrarna.

– Den avlidne är inte fullgott identifierad men med största sannolikhet är det Dante vi har träffat på, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg, under presskonferensen.

Kroppen hittades vid kraftstationen i Herting i Falkenberg. En teknisk undersökning ska nu göras av kroppen. Efter cirka ett dygns sökande inledde polisen en förundersökning om människorov för att underlätta polisarbetet, men det finns inget som tyder på att något brott begåtts, enligt polisen.

ANNONS

– Den pågående förundersökningen om misstänkt brott löper på men i dagsläget finns det ingenting som stärker misstankarna om brott, säger Christer Bartholdsson.

Tackade för engagemanget

Sedan i tisdags har polisen tillsammans med andra myndigheter, organisationer och frivilliga letat dygnet runt efter den försvunne pojken med downs syndrom efter att han försvann under eftermiddagen samma dag. Under presskonferensen tackade Christer Bartholdsson för det stora engagemanget och berättade att många är berörda av händelsen.

– Vi är djupt tacksamma till alla dem som hjälpt oss på något sett för att leta upp Dante så fort det går. Men i detta tillfälle så går våra tankar givetvis till Dantes anhöriga och främst till hans familj.

Direkt efter försvinnande började närstående, grannar och vänner leta direkt i området. När man efter en stund inte hittat honom larmades polisen som drog igång ett stort sökpådrag som pågått sedan dess.

Tusentals frivilliga i sökandet

Under dagarna har man sökt efter pojken med bland annat helikopter från luften, dykare från både räddningstjänsten och försvarsmakten i vattnet, och med polisens hästar och hundar på marken. Förutom polis och militär och allmänhet har frivilliga varit igång dygnet runt via organisationen Missing People. Som mest har Missing People haft runt 2 000 personer i sökandet.

ANNONS

Tillsammans har man sökt av ett område på totalt 63 kvadratkilometer.

Polisen har fått in hel del tips under dagarna som gått, men spåren efter den försvunna pojken har varit få. Till exempel har inga säkra iakttagelser av pojken eller fynd som kunnat kopplas till honom gjorts under tiden han varit försvunnen.

Ingen vet ens med säkerhet åt vilket håll Dante kan ha gått. Enligt inledande uppgifter ska han haft en hund i sällskap, hunden återfanns senare en bit från hemmet.

Det enda polisen vetat med säkert har varit att tolvårige Dante försvann från sitt hem i stadsdelen Tröingeberg i nordöstra Falkenberg vid 17-tiden i tisdags.

ANNONS