Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Här vid korsningen Polhemsgatan/Kungsgatan i Trollhättan hittades den knivskurne mannen på natten till nyårsdagen. Bild: TTELA
Här vid korsningen Polhemsgatan/Kungsgatan i Trollhättan hittades den knivskurne mannen på natten till nyårsdagen. Bild: TTELA

Polisen söker spår efter knivskärningen

Ännu har ingen gripits efter att en man i 20-årsåldern hittats knivhuggen i centrala Trollhättan natten till nyårsdagen. – Vi kommer att fortsätta hålla förhör med vittnen, säger Jenny Helmbro vid polisen.

Det var vid halv två på natten till nyårsdagen som en man i 20-årsåldern hittades blödande av en förbipasserande i korsningen Kungsgatan och Polhemsgatan. Polis och ambulans larmades och under tiden fick den skadade mannen hjälp av personer som befann sig på platsen.

– Någon ska initialt ha tryckt någon form av förband över såren och hjälpt honom på platsen innan ambulansen kom fram, sa polisens presstalesperson Ulla Brehm, till TTELA.

LÄS MER: Man knivhuggen under nyårsnatten – polis söker vittnen

Mannen kördes med ambulans till Näl med oklara skador.

– Vi pratade med mannen under onsdagen, och vad jag vet så har han inga livshotande skador. Nu har vi också gjort en teknisk undersökning på platsen, säger Jenny Helmbro, gruppchef vid jourutredningen inom polisen i Fyrbodal.

Hur går ni vidare nu?

– Vi kommer bland annat att prata med mannen igen och även med andra personer som vi hoppas vet mer om händelsen.

Ni har inte gripit någon då?

– Nej, inte ännu.

Polisen hade bland annat hundpatruller ute och sökte efter en gärningsman och man spärrade även om området runt brottsplatsen. Klockan 10 på onsdagsförmiddagen hävdes avspärrningarna vid brottsplatsen.

En teknisk undersökning gjorde på nyårsdagen och nu väntar polisen på resultatet från den. Polisen har tidigare vädjat till allmänheten om vittnesuppgifter till vad som egentligen hände vid korsningen Polhemsgatan/Kungsgatan.

Det har också spekulerats om att brottsplatsen inte är den plats där den blödande 20-åringen hittades. Att han blivit knivskuren någon annanstans och sedan tagit sig till korsningen där han senare hittades.

Men det är ingenting som Jenny Helmbro vare sig kan bekräfta eller dementera.

– Nej, just nu vet vi inte var brottet begicks, säger hon.

Brottet rubricerades som Försök till mord alternativt dråp, men rubriceringen kan komma att ändras.