Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Inbrottsvåg. Polisen i Dalsland uppmanar nu till skärpt vaksamhet efter att flera villainbrott och fritidshusbrott inträffat i området.

Polisen varnar för inbrottsvåg

Efter flertal villainbrott och fritidshusinbrott i Dalsland har en omfattande utredning startat med flera husrannsakningar i området. Polisen uppmanar därför till skärpt vaksamhet.

Det var på fredagskvällen den 13 januari som polisen i Dalsland upptäckte tre inbrottstjuvar på bar gärning under ett inbrott i en villa i Dalskog, i Melleruds kommun.

Efter att man använt sig av spikmatta kunde en gärningsman gripas och två andra kunde därefter frihetsberövas. Det visade sig sedan att alla tre som frihetsberövats har tillsammans med flera andra hyrt in sig i hyresfastigheter i Dalsland. Enligt polisen försörjer de sig, i organiserad form, huvudsakligen genom kriminalitet.

Man har också sett en ökning när det gäller villainbrott i Bengtsfors, Dals-Eds, Melleruds och Åmåls kommuner. Mellan den förste december 2016 till den 18 januari 2017 har 21 villainbrott inträffat i områdena. Detta kan jämföras med fyra under samma period 2015 till 2016.

När det gäller fritidshusinbrott har 15 stycken inträffat i Fyrbodal bara under de senaste två veckorna, samtliga utom ett har skett i nämnda kommuner.

Detta är något som polisen i Dalsland ser oroligt på. På deras facebook-sida vädjar man därför till försiktighet när det gäller uthyrning.

Enligt Magnus Wallin, utredningschef för polisen i Dalsland, kan det även finnas kopplingar till övriga kommuner i Dalsland, såsom Färgelanda och Högsäter.

– Men vi är inte där än. I nuläget håller vi på med en omfattande utredning där vi bland annat genomfört husrannsakningar på adresser i Billingsfors och Dals-Långed, säger han.

Vid dessa husrannsakningar har polisen anträffat stöldgods från flera inbrott i både bostäder och företag. Polisen söker nu efter ägarna.

– Det rör sig bland annat om motorsågar och borrmaskiner, säger Magnus Wallin som också poängterar vikten av att märka godsen med så kallade märk-dna.

Förutom att man söker ägare till stödgodsen är polisen också intresserad av tips från allmänheten. Någon eller några som gjort iakttagelser i samband med villainbrott och fritidshusinbrott.