Problem med översvämningar efter störtregn

Under onsdagseftermiddagen kom ett rejält störtregn över Uddevalla som gjort att flera vägar har svämmat över. Det har även blåst kraftigt. Den kraftiga vinden har gjort att Uddevallabron stängts av för tung trafik under torsdagsnatten.

ANNONS

SMHI har utfärdat en gul varning för kuling över Skagerrak som gäller fram till klockan elva ikväll. Från 20-tiden och över natten till fredag är Uddevallabron avstängd för tung trafik på grund av de kraftiga vindarna.

På onsdagen kom störtregnet lika snabbt som det försvann och lämnade efter sig översvämmade gator i centrala Uddevalla.

Intill järnvägen på Västgötagatan var det vatten upp till gatkanten och så även på Skolgatan utanför polishuset.

Sedan igår har det även varit tidvis hårda vindar över stora delar av västkusten.

I Lysekil har kommunen gått ut med varning om högt vattenstånd och att båtar på de kommunala bryggorna har dåligt anpassade förtöjningar. Även i Sotenäs är det högt vatten.

ANNONS

Men trots stora mängder nederbörd har räddningstjänsten haft en lugn eftermiddag och har inte fått larm om någon pågående översvämning.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS