På måndagen vårdades 322 patienter med covid-19 på sjukhus i Västra Götaland.
På måndagen vårdades 322 patienter med covid-19 på sjukhus i Västra Götaland. Bild: Olof Ohlsson

Över 50 personer vårdas för covid-19

Antalet covid-patienter inom NU-sjukvården ökade något på måndagen. Men i det stora hela är läget det samma som under den senaste tiden.

ANNONS
|

På måndagen vårdades totalt 322 patienter med covid-19, varav 73 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Inom NU-sjukvården vårdades 54 personer, varav 7 på IVA.

– Om vi drar ut snittet över de senaste sju dagarna ser man att vi ligger på lite mer än 50 patienter och det har vi gjort de senast veckorna. Och även om det varierar från dag till dag är nivån jämn. Vi ligger på en platå i hela Västra Götaland. Efter att mycket har varit nytt är vi nu i ett stabilare läge och det gör att vi kan blicka framåt. Men vi kommer att fortsätta att vårda covid-patienter framöver, säger NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson.

ANNONS

Borde inte antalet patienter börja gå ner nu?

– Vi skriver ut många patienter men det kommer samtidigt in nya. Om det går ner beror på hur vi beter oss ute i samhället, säger Niklas Claesson.

Antal slutenvårdade patienter

Den 25 maj kl. 10:00 fanns det totalt 322 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 73 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården:

54 personer varav 7 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

156 personer varav 42 på IVA

Sjukhusen i Väster:

30 personer varav 5 på IVA

Skaraborgs sjukhus:

35 personer varav 10 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:

46 personer varav 8 på IVA

Källa: VGR Data och analys

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS