Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

20-åringar åtalas för flera pistolrån

Två män i 20-årsåldern åtalades på fredagen misstänkta för en serie brutala rån i Vänersborg och Uddevalla.

Tre av rånen har begåtts i Vänersborg, ett vid Arena Vänersborg i november och två på Restad gård i oktober och november. I ett av rånen vid Migrationsverkets lokaler ska bara en av männen, en 21-åring, ha medverkat.

Men innan det misstänks de ha påbörjat sin serie med brott redan den 22 september då de maskerade ska ha begett sig in på en pizzeria på Dalaberg i Uddevalla och under pistolhot och med våld ha rånat två personer på deras mobiltelefoner och 4 500 kronor i kontanter. Man tilltvingade sig också pizzerians dagskassa på 2 200 kronor. En av männen fick också ett slag i ansiktet av en pistol.

Den 28 oktober ska de ha utfört ett väpnat rån mot en man och bestulit honom på en mobiltelefon och plånbok med 550 kronor i kontanter. Vid gärningen ska en av rånarna, 21-åringen, ha hållit i offrets arm och riktat en pistol mot honom medan den andre, en 18-åring, ska ha muddrat offret.

21-åringen agerade sedan ensam den 8 november när han återvände till Restad gård. Denna gången ska han ha hotat en taxichaufför med pistol och slagit honom i bröstet. Vid rånet kom 21-åringen över en mobiltelefon, en pekdator och 2 500 kronor i kontanter.

Det var sedan vid en händelse vid Arena Vänersborg den 10 november som männen greps strax efter ett personrån. En man blev hotad av de två med både en pistol och en kniv och blev av med en plånbok innehållande 1 000 kronor i kontanter och en mobiltelefon. Efter en husrannsakan kunde även gods från de tidigare rånen kopplas till gärningsmännen.

De misstänks också för några fall av narkotikabrott, vilka de erkänner, men förnekar brott vad gäller rånen.