Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

24 kvigor omkom i tågolycka

Under onsdagen vid lunchtid kolliderade ett tåg med kvigor som tagit sig upp på spåret mellan Säffle och Åmål.
Totalt omkom 24 kvigor i samband med kollisionen som orsakade stora störningar i tågtrafiken.

En tågolycka inträffade på onsdagen mellan Säffle och Åmål i höjd med Bengtsbol/Tveta. Detta påverkade tågtrafiken stort på sträckan mellan Karlstad och Göteborg, alltså tågen som passerar Mellerud, Öxnered och Trollhättan.

Enligt Trafikverkets uppgifter ska ett tjugotal kor ha befunnit sig på tågbanan. Enligt uppgift ska totalt 24 kvigor också ha omkommit i kollisionen.

– Det blev så olyckligt att både loket och själva bandelen skadades, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Passagerarna, ett 50-tal, fick under eftermiddagen evakueras till Säffle.

Initialt löd prognosen att tågen skulle kunna börja rulla vid 18-tiden, men vid 17-tiden ändrades denna till klockan 20. Reparatörer och djurägaren jobbade på platsen under hela onsdagen. Tåget ska ha spårat ur med ett hjulpar, så man jobbade med att lyfta upp det på rälsen för att se om det kan köra för egen maskin därifrån. Därefter ska rälsen undersökas ytterligare.

En del avgångar är helt inställda, medan buss har satts in på vissa avgångar. Resenärer hänvisas till respektive tågbolag för mer information om ersättningstrafik.

– Ta kontakt med tågbolagen, det är de som ansvarar för ersättningstrafik, säger Sofia Lindahl.

Vid 19-tiden på onsdagen löd prognosen att tågen skulle gå som vanligt under torsdagsmorgonen.