Erik Zienau breaking polis
Erik Zienau breaking polis Bild: Erik Zienau

Äldre kvinna våldtagen i Dals-Ed

En äldre kvinna har blivit överfallen och våldtagen i sitt hem i Dals-Ed, enligt uppgifter från polisen. Kvinnan blev skadad i samband med överfallet.

ANNONS
|

Vid klockan 12.20 på torsdagsförmiddagen larmades polisen om ett överfall i Dals-Ed, då en äldre kvinna ska ha blivit överfallen och våldtagen i sitt hem.

Polisen kunde snabbt ta sig till platsen efter att målsägarens make hade ringt in om händelsen.

Polis är vid 15-tiden fortfarande på plats och söker efter gärningsmannen. Den äldre kvinnan har förts till sjukhus för kontroll.

– Hon är skärrad och har eventuellt skadat sig vid fallet. Hon är inlagd på sjukhus och får förhoppningsvis vården hon behöver, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

I nuläget söker polisen efter gärningsmannen, och en anmälan om våldtäkt är upprättad.

ANNONS

I jakten på gärningsmannen uppmanar polisen allmänheten att kontakta dem vid tips och iakttagelser mellan klockan 11-12 i området, i synnerhet om en ung man setts lämna platsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS