Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Allvarlig krock i tunneln vid Tjörnbron

Två bilar krockade under torsdagseftermiddagen i tunneln strax före Tjörnbron i Bohuslän.
Polisen uppgav senare under kvällen att en man i 60-årsåldern avled i samband med olyckan.

Larmet om olyckan kom in till SOS klockan 16.45 på torsdagseftermiddagen. Krocken inträffade i tunneln längs väg 160 på Källön som mynnar ut vid brofästet till Tjörnbron mellan Tjörn och Stenungsund.

– Det är tre bilar som har krockat och det är stökigt vid platsen, förklarade Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Senare korrigerade räddningstjänsten det till att två bilar var inblandade i olyckan.

Bosse Florell berättade samtidigt att en ambulanshelikopter höll på att landa vid platsen strax efter klockan 17.00. Utöver helikoptern fanns även tre markambulanser och sex enheter från räddningstjänsten på plats.

Olyckan, som inträffade mitt under torsdagens rusningstrafik, fick stor påverkan på trafiken då väg 160 helt stängdes av med långa köer till följd då det inte finns några alternativa vägar att ta sig till eller från Tjörn.

Först vid 18.30-tiden var räddningsarbetet klart vid platsen och trafiken kunde då släppas på igen efter att de inblandade bilarna hade bärgats.

Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson berättar att även polisen larmades ut till plasten. Senare under kvällen meddelade polisen att en man i 60-årsåldern avled i samband med olyckan. Mannens anhöriga har underrättats av polisen under kvällen.

Det är i nuläget oklart vad som föranledde olyckan och enligt Stefan Gustafsson är det något som polisens trafikutredare kommer att undersöka vidare.