Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anställd misstänks ha tagit stryptag på elev

Två elever på en grundskola i området ska i våras ha blivit misshandlade av en ur personalen under en rast. Den anställde ska enligt åtalet bland annat tagit stryptag på en av eleverna och knuffat den andra in i väggen.

Nu åtalas hen i Vänersborgs tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel. Misshandeln ska haft sin upprinnelse i att den anställde tyckte att de två eleverna ställde till för mycket oväsen genom att bland annat ha hoppat ut genom ett fönster, rivit ner stolar och böcker från borden och hållit på att tjoa och hojta.

Den anställde ska då ha sagt att det fick vara nog och konfronterat eleverna. Enligt vittnen, både bland annat andra anställda, ska hen ha ropat åt dem med kraftuttryck och sedan puttat in en av eleverna i väggen och tagit tag i armen. På den andra eleven ska den anställde ha tagit tag om nacken och därefter tagit ett stryptag. Dessutom fick eleven ta emot slag mot bröst, mage och axel så att de fick sår och blåmärken och smärtor som satt i ett tag.

En av eleverna har sagt i förhör att den anställde ska ha svurit och skrikit och sagt att de hade förstört hens dag och rast. De säger också ha blivit överrumplade av den anställde, när hen började att ta tag i dem och klämma åt. Den åtalade medger visserligen att hen tagit tag i armen för att förhindra denna att gå, men att det inte ska ha varit hårt och förnekar gärningarna.

Den anställde är avstängd tills vidare.