Niklas Claesson, kommunikationschef NU-sjukvården.
Niklas Claesson, kommunikationschef NU-sjukvården. Bild: Stefan Bennhage

Antalet som vårdas i NU-sjukvården minskar – men ökar i regionen

Siffrorna på inneliggande patienter som vårdas för covid-19 inom NU-sjukvården fortsätter minska – men i regionen ser situationen annorlunda ut.
– Det finns fortfarande orosmoln på himlen eftersom siffrorna i regionen fortsätter öka, säger NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson.

ANNONS

NU-sjukvården är inne i en period där antalet inneliggande patienter som vårdas för covid-19 successivt minskar. En lugn helg har passerat, enligt Niklas Claesson, och lediga vårdplatser finns.

– Just nu är vi inne i ett lugnt skede, säger Niklas Claesson.

Ökande siffror i regionen

På måndagen rapporterades 38 inneliggande patienter varav 4 på IVA. En minskning med 6 respektive 2 patienter jämfört med söndagen, då 44 patienter vårdades, varav 6 på IVA. I stället pekar Claesson på de ökande siffrorna i regionen.

– Det man kan notera är att Västra Götalandsregionen har ökat på totalen. Hos oss är siffrorna något lägre, men det fortsätter komma in mer fall i regionen, säger Niklas Claesson.

ANNONS

I dag rapporterades 307 inneliggande patienter som vårdas för covid-19 på något av sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Förra torsdagen, alltså 28:e maj, vårdades 278 patienter.

– Det pågår fortfarande en smittspridning i samhället. Just nu är vi inne i ett lugnt skede, men det finns fortfarande orosmoln på himlen eftersom siffrorna i regionen fortsätter öka, säger Niklas Claesson.

Den 1 juni kl. 10:00 fanns det totalt 307 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 66 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården:

38 personer varav 4 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

156 personer varav 45 på IVA

Sjukhusen i Väster:

22 personer varav 3 på IVA

Skaraborgs sjukhus:

39 personer varav 8 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:

52 personer varav 6 på IVA

Källa: VGR Data och analys

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS