Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kronans apotek på Torp köpcentrum har stängt onsdag till fredag för att öppna igen på lördag, är beskedet.
Kronans apotek på Torp köpcentrum har stängt onsdag till fredag för att öppna igen på lördag, är beskedet.

Apotek på Torp håller stängt – för att klara den höga efterfrågan

Trots den höga efterfrågan på läkemedel just nu håller Kronans apotek på Torp köpcentrum stängt onsdag till fredag denna vecka. Förklaringen? Kedjan samlar resurserna till andra apotek för att klara den ansträngda situationen på bästa sätt.

Det är Kronans apotek inne på köpcentret som berörs. Kunderna hänvisas till Östra Torp, på andra sidan E6, och till Uddevalla centrum.

– Ja det stämmer, vi har prioriterat andra apotek. Vi räknar med att öppna igen på lördag. Vi kommer då hålla oss till köpcentrumets öppettider. Det rör sig om en handfull apotek i landet för vår del där vi har gjort på samma sätt, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör.

LÄS MER: Apotek håller extraöppet för riskgrupper

Hur ansträngd är personalsituationen?

– Under kontroll efter stängningen. Hur det blir sedan återstår att se och det beror på hur Covid-19-situationen utvecklas. Vi har planering för en förvärrad situation.

En del butiker på köpcentret har justerade öppettider till den 31 mars och Kronans apotek följer dessa. Vad som gäller för närvarande finns det information om på Torps hemsida och ska uppdateras vid eventuella förändringar.

LÄS MER: Apoteken begränsar receptbelagd medicin

Hur ser tillgången på mediciner ut i dagsläget?

– Det råder ingen brist på läkemedel men på grund av stor efterfrågan har vi svårt att hinna med och få ut produkterna till apoteken. Vi har infört dels en begränsning på tre förpackningar med receptfria läkemedel med paracetamol och följer nu en uppmaning från Läkemedelsverket om att begränsa uttag av receptbelagda läkemedel till tre månaders förbrukning, säger Andreas Rosenlund.

Så här skriver Läkemedelsverket.