Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cecilia Frisk är chefredaktör och ansvarig utgivare på TTELA.
Cecilia Frisk är chefredaktör och ansvarig utgivare på TTELA.

Bidra med julklappar och hjälp oss göra julskillnad här!

Den andra coronavågen väller in över oss med enorm kraft och höstmörkret blir allt mer kompakt. Stegrande oro, ökad smittspridning samt växande ekonomiska problem för familjer, företag och föreningar. Detta är en smärtsam del av vår nya vardag, en vardag som många i nuläget inte kan välja bort.

För att hitta någon ljusglimt i mörkret börja vissa blicka mot advent och juletider, men alla har inte möjligheten att göra det. För att hitta något positivt för de som har det allra sämst vill vi på TTELA tillsammans med Röda Korset i Vänersborg och Trollhättan samla in julklappar.

LÄS MER: Vill se en god jul - för alla

Under vecka 50 står vi utanför våra lokaler i en unik drive-through, så klart helt pandemisäker, på Hamngatan 3 i Vänersborg (tisdag 8 och onsdag 9 december) respektive Drottninggatan 7 i Trollhättan (torsdag 10 och fredag 11 december) med tomma jutevävssäckar, som väntar på att fyllas av de julklappar, som du vill skänka till barn som inte annars alls får julklappar. Alla fyra dagarna gäller klockan 11.00-14.00.

Det kan handla om använda leksaker från barn och barnbarn, som du skänker så att dessa kan återanvändas – istället för att stå glömda och gömda i ett vinds- eller källarförråd.

Genom att göra detta kan du uppnå minst två saker samtidigt: du gläder barn vars föräldrar inte har råd att ge barnen det som många andra föräldrar i Sverige kan. Och du bidrar till miljön genom att återanvända leksaker, som så klart ska vara hela och rena!

Det kan också handla om leksaker och saker som du köper för att ge bort, vilket gynnar den lokala handeln.

Självklart gör vi dessa aktiviteter på ett pandemisäkert sätt där vi noga följer myndigheterna riktlinjer i form av bland annat avstånd och handsprit för att undvika smittspridning!

Gör så här:

• Välj de julklappar som du vill bidra med – återanvända eller nya. Hela och rena är en självklarhet och de ska passa barn 0 till 16 år.

• Slå in dina julgåvor och skriv på baksidan kort vad paketet innehåller samt vilken åldersgrupp som passar bäst!

• Kom till TTELA på Hamngatan 3 i Vänersborg 8 och 9 december eller Drottninggatan 7 i Trollhättan 10 och 11 december – mellan klockan 11.00-14.00! Vill du istället komma på eftermiddagen står vi i Vänersborg 9 december 16.00-18.00, och i Trollhättan 10 december 16.00-18.00.

• Ta gärna en bild på dig, barnen, familjen och paketen, dela den i sociala medier och tagga med #görajulskillnadhär. Vi kommer kontinuerligt lyfta upp dessa bilder på ttela.se och i papperstidningen.

Själv skänker jag och min familj några av våra vuxna barns leksaker, som kommer bättre till nytta så här – istället för att vara inpackade på vinden.

Hjälp oss #görajulskillnadhär och hjälpa de som behöver det mest!

Varje ljusglimt räknas!

LÄS MER: Cecilia Frisk: TTELA:s integrationspris införs i Trollhättan