Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bil fattade eld – parkerad intill Torp köpcentrum

En bil började att brinna vid Torp Köpcentrum under fredagsmorgonen. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen men centrumchefen är upprörd över att någon ställt sin bil intill en vägg, och menar att branden kunde ha spritt sig.

Larmet om bilbranden kom till SOS klockan 08.39 på fredagsmorgonen.

– Vi har fått in ett samtal om att det ska brinna en bil bakom en byggnad vid norra Torpmotet, säger Annelie Silveira, teamledare på SOS Alarm.

Det var ett vittne som slog larm om händelsen och räddningstjänsten larmades ut till platsen.

Håkan Pekkari, centrumchef på Torp köpcentrum, bevittnade branden. Han berättar att räddningstjänsten släckt branden vid nio-tiden och därefter arbetade med att eftersläcka.

– De är här och har precis släckt branden, säger han.

Pekkari är upprörd, eftersom bilen inte borde ha stått vid köpcentrets fasad överhuvudtaget, då det råder parkeringsförbud vid platsen.

– Det är helt förbjudet att parkera mot fasaden på Torp köpcentrum. Köpcentret är helsprinklat, så det var ingen risk för att det skulle brinna ner, men det var en stor risk för att vi skulle få en brand på köpcentret, säger han och fortsätter:

– Nu hade vi sådan fantastisk tur att den brann på den enda platsen där vi har en betongfasad. Men det är en lat person som ställde bilen här.

Räddningstjänsten kunde lämna plasten vid halv tio-tiden och bilden har forslats från platsen.

Enligt polisen finns inga misstankar om brott.

– Det finns inga misstankar om brott i samband med den här händelsen utan det rör sig troligtvis om något form av elfel, ägaren har själv kontaktat oss, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen person har skadats i samband med händelsen.