Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilist backade in i bil – en till sjukhus

Under lördagskvällen backade en bilist in i en bil på väg 173, mellan Frändefors och Ödeborg, i Färgelanda kommun. Den misstänkta gärningsmannen försvann från platsen, men hittades sedan under natten. En person fick föras med ambulans till sjukhus.

Krocken inträffade strax efter klockan 19 på lördagskvällen. Enligt polisen hade en bilist backat in i en bil i höjd med Kasslerådane i Färgelanda kommun. Räddningstjänsten larmades till platsen.

– Men den ena bilen ska ha smitit från platsen och polisen letar efter den, säger Patrik Karlsson på räddningstjänsten, i ett tidigt skede.

En person fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan enligt SOS Alarm. Skadeläget är oklart.

Vid klockan 20 var räddningstjänstens arbete klart på platsen, men man var kvar och spärrade av vägen i väntan på att bärgare skulle komma dit.

– Bilen står så dåligt till på vägen så vi spärrar av tills bärgaren kommer. Nu har det blivit ett polisiärt ärende, säger Patrik Karlsson på räddningstjänsten.

Vid klockan 21 var vägen öppen för trafik igen.

Letade med polishelikopter

Under kvällen och natten fortsatte polisen att leta efter föraren som försvann från platsen. Bland annat använde de sig av en helikopter i sökandet.

– Vi har haft ett längre sök i terrängen runtomkring, säger Jon Franzén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Under natten mot söndagen hittades bilisten som nu misstänks för grov misshandel alternativt misshandel och smitning från trafikolycka.