Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bilist krockade – väjde för fotgängare

En kvinna krockade med ett rödljus i Uddevalla när hon väjde för en fotgängare som sprang över vägen. Ungefär samtidigt inträffade en olycka på Orust när en bil körde på en älg.

Vid 22.30-tiden på lördagen inom ett larm till SOS om en trafikolycka i en korsning mellan Fjällvägen och Lerlångvägen i Uddevalla. Kvinnan som körde ska ha väjt för en person som sprang över vägen och då kört in i ett trafikljus. Räddningstjänsten larmades till platsen och kunde konstatera att det inte rörde sig om någon allvarlig olycka.

– Hon kunde kliva ur fordonet på egen hand och stå på benen, säger Mattias Bergenheim, styrkeledare vid Mitt Bohuslän.

Även polis tillkallades till platsen.

– Initialt vet vi att föraren ska ha uppgett nacksmärtor, sägen Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Bärgare tillkallades då bilen inte var i körbart skick efter kollisionen.

Fler olyckor vid samma tidpunkt

Runt samma tidpunkt inträffade ännu en trafikolycka mellan en personbil och en älg på Orust. I bilen befann sig två personer som ska ha kört på älgen framifrån.

– Älgen avled direkt på plats. Ägaren till jaktområdet har kommit för att ta hand om den, säger Mats Gustavsson, insatsledare vid räddningstjänsten på Orust.

En av personerna som färdades i bilen ska enligt räddningstjänsten ha fått köras till sjukhus i ambulans med skärsår från glassplitter.