Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Katten Hugo räddas av brandman.

Blöt räddning av katten Hugo

Efter en dryg timmes arbete lyckades räddningstjänsten i Uddevalla rädda katten Hugo ur ett högt träd under tisdagseftermiddagen. – Vi är glada över att han är hemma, säger Johan Funeskog.

I går räddades treårige Hugo av räddningstjänsten. Området där Hugo befann sig gjorde att räddningstjänsten inte kunde komma fram med fordon och använda sig av exempelvis stegbilen i räddningsaktionen.

Brandmän provade därför att klättra upp på en stege för att få ner Hugo. Och trots att han suttit i trädet i två dygn vägrade han och kontrade med att klättra ännu högre upp. Då försökte brandmannen Robert Kjell på stegen att peta på katten, som återigen vägrade. Till slut valde räddningstjänsten med styrkeledare Kenth Arvidsson att spruta vatten på Hugo. Då valde Hugo att klättra ner till Robert Kjell, som tog hand om honom.

Katten mådde enligt brandmän bra efter omständigheterna. Efter att ha blivit räddad sprang treåringen snabbt i väg.

– Det var besvärligare än vad vi egentligen trodde från början. Vi fick kämpa hårt för att få ner honom, men jag tycker det gick bra med tanke på omständigheterna, säger Robert Kjell till Bohusläningen och fortsätter:

– Katter brukar vara rädda för vatten och därför provade vi den metoden. Och vi är glada över att vi fick ner honom. Det hade varit tråkigt om vi inte lyckades.

Styrkeledare Kenth Arvidsson säger att det var en envis katt.

– Vi fick kämpa lite för att få ner honom. Vi testade olika metoder och det känns skönt att vi lyckades, säger han efter räddningsinsatsen.

Hur ofta får ni rädda katter från träd?

– Vi brukar inte göra det så ofta. Katter brukar klättra ner själva när de blir hungriga, men vi försöker hjälpa till i den mån vi kan. Vi ser det här som en övning, säger Kenth Arvidsson.

Familjen Funeskog är nöjda över att Hugo är hemma igen.

– Det har varit småjobbigt ett tag, men nu känns det bra. Vi är lättade över att han är hemma eftersom vi har saknat honom mycket. Nu har han fått mat och mår bra, säger en nöjd Johan Funeskog.

Se Bohusläningens räddningsfilm här >>