"Bland det värsta inbrott jag sett"

Tre inbrott inträffade i Tvåstad under torsdagseftermiddagen och polisassistent Karl-Johan Främling berättar om ett ovanligt vårdslöst tillvägagångssätt.

ANNONS
|

På Kastanjevägen i Vänersborg kom en man hem strax efter 16-tiden på eftermiddagen och märkte att ytterdörren stod öppen.

– Det inbrottet var bland det värsta jag sett, säger Karl-Johan Främling.

Trots att det rör sig om en femrummare hade tjuven eller tjuvarna vänt upp- och ner på hela lägenheten. De hade öppnat skåp, garderober och till och med vänt på soffan.

– Där var det mycket som försvunnit, kontanter guldsmycken och elektronik.

Läs också: Polisen om inbrotten: "Nu får det vara nog"

Ungefär samtidigt anmäldes ett inbrott på Hovslagaregatan i Trollhättan som Karl-Johan Främling också tyckte var stökigare än normalt. Men det märkliga var någonting annat, nämligen vad de INTE hade stulit.

ANNONS

– De hade brutit upp ytterdörren, och ställt till väldigt mycket, också hade de tagit upp och tittat på värdefullt gods som de sedan inte tagit med sig. Han som bor där kan inte se vad som saknas.

Trots den ovanliga oredan tror Karl-Johan Främling inte att det finns någon koppling mellan de två brotten, och det fanns under natten till fredag inte något bra spår efter gärningsmännen. Däremot hoppas man nu på vittnesuppgifter.

Förutom de två bostadsinbrotten uppdagades vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen att någon brutit sig in i ett kombinerat kontor och övernattningslägenhet på Drottninggatan i Trollhättan. Där berättade anmälaren också om en rejäl oreda, och att en kassa med kontanter stulits.

– Jag misstänker att det var en stor summa pengar för brottet rubriceras som stöld alternativt grov stöld, säger polisens pressinformatör Ulla Brehm.

Datorerna som fanns i lägenheten stod dock kvar.

ANNONS