Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Antalet smittade varierar i TTELA:s bevakningskommuner. Vissa kommuner ökar medan antalet bekräftat smittade minskar i andra.  Bild: Johan Nilsson/TT
Antalet smittade varierar i TTELA:s bevakningskommuner. Vissa kommuner ökar medan antalet bekräftat smittade minskar i andra. Bild: Johan Nilsson/TT

Blandat läge med smittan i TTELA:s område

Folkhälsomyndighetens veckostatistik för antalet bekräftade fall av covid-19 i TTELA:s bevakningsområde varierar. Antalet smittade minskade drastiskt i Lilla Edet, men ökade rejält i både Mellerud och Vänersborg jämfört med föregående vecka.

Vecka 12 var en dyster vecka för Lilla Edet, antalet bekräftat smittade på en vecka var det högsta det har varit på hela pandemin. Men den nya statistiken från Folkhälsomyndigheten, som kom på torsdagen, visar att antalet bekräftade fall minskat drastiskt i kommunen. Vecka 13 rapporterades 48 fall av covid-19, jämfört med 85 som det var veckan innan.

I Trollhättan hade antalet smittade gått ner, men bara med ett fåtal fall. Den senaste veckorapporten visade att kommunen hade 195 bekräftade fall, och den nya hade antalet minskat med två fall – till 193.

Samtidigt har antalet smittade ökat rejält i både Mellerud och Vänersborg. Mellerud har ökat från 34 till 57 fall. Siffrorna för Vänersborg visar en ökning med 20 fall. Statistik för vecka 12 visade 64 fall, och vecka 13 hade kommunen 84 bekräftade fall.

Torsdagen den 8 april fanns totalt 372 inneliggande patienter med covid-19, vilket är en ökning sen en vecka tidigare. Då vårdades 355 patienter på regionens olika sjukhus. Totalt vårdades 64 personer på intensivvårdsavdelningen, jämfört med den 1 april då 55 patienter vårdades.

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 vecka 13 (siffror för vecka 12 inom parentes)

Lilla Edet: 48 (85)

Mellerud: 57 (34)

Trollhättan: 193 (195)

Vänersborg: 84 (64)

Källa: Folkhälsomyndigheten