Brand i centrala Uddevalla – en person körd till sjukhus

På torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst och ambulans till en lägenhetsbrand på Södertullsgatan i Uddevalla. En person misstänks ha fått rökskador.

ANNONS
|

Det var klockan 11.19 som SOS Alarm fick larm om en lägenhetsbrand i centrala Uddevalla. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– En person är förd med Ambulans till sjukhus, med misstänkta rökskador, säger Kent Arvidsson, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Rökdykare tog sig in i lägenheten och hittade där en person.

Kent Arvidsson.
Kent Arvidsson. Bild: Edvin Bergstrom

– Personen anträffades av rökdykare när de gick in i lägenheten. Denne var vid medvetande men påtagligt påverkad av röken, säger Kent Arvidsson.

Efter ungefär en halvtimme var branden släckt, men räddningstjänsten stannade kvar för att vädra ut. Hela lägenheten var rökfylld.

– Det brann ganska rejält, det var en medel lägenhetsbrand, säger Ulrik Olsson vid räddningstjänsten.

ANNONS

Branden tros ha startat i sovrummet, men det är okänt vad som orsakade branden.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS