Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Brand i restaurang – en person till sjukhus

Flera enheter larmades under fredagskvällen till en restaurangbrand i de centrala delarna av Uddevalla. Rökutveckling på platsen var stor och en person har förts med ambulans till sjukhus. Polisen spärrade tillfälligt av Göteborgsvägen och restaurangbesökare tillsammans med nio personer i intilliggande byggnader fick evakueras.

Det var var vid 18.30-tiden som flera enheter larmades om en pågående restaurangbrand på Göteborgsvägen i centrala Uddevalla.

Enligt räddningstjänsten var det i restaurangens kök som branden startade och sedan spred sig till ventilationen.

– Vi har enheter från Uddevalla på plats och även larmat Ljungskile, sa Tony Karlsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten i samband med det initiala larmet.

Enligt SOS Alarm var flera ambulanser på plats varav en tidigt lämnade brandplatsen för att föra en patient till sjukhus.

Skadeläget för personen är ännu känt.

Intilliggande byggnader har undersökts

Enligt SOS Alarm har restaurangen utrymts och enligt uppgifter till Bohusläningen var det stor rökutveckling vid och omkring Göteborgsvägen.

Brandmännen använde sig bland annat av en brandstege för att komma åt en skorsten på byggnaden och dess ventilation. Intilliggande byggnader som bland annat Folkets hus undersöktes och utrymdes av räddningstjänsten.

Även polis på plats stöttade brandmännen under räddningsarbetet.

– Vi biträder med avspärrning på Göteborgsvägen i norrgående riktning, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst under kvällen.

Drygt en timme efter det initiala larmet var åtta räddningsenheter på plats tillsammans med tre polisenheter och två ambulanser.

Flera personer evakuerade

Enligt räddningstjänsten arbetade brandmännen vid halv nio-tiden med så kallat eftersöksarbete, det vill säga att brandmännen säkerställer att det inte missat någon glöd i bland annat ventilerna.

– Restaurangköket är helt utbränt och det har varit en del rökspridningar till bland annat Folkets hus och Studiefrämjandet som ligger i anslutande lokaler, säger Tony Karlsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Förutom restaurangens gäster har ytterligare nio personer i intilliggande byggnader evakuerats.

Ingen ytterligare personskador har rapporterats i samband med branden.

Några av räddningstjänstens enheterna kommer inom kort att kunna avvecklas från platsen. Kvarvarande enheter kommer att vara behjälpliga för genomgång av fastighetsskador, enligt räddningstjänsten.

Polis kunde vid strax efter klockan 20.30 häva avspärrningen för Göteborgsvägen och har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.