Brott kan ligga bakom storbrand i garage på Dalaberg

Sent på tisdagen bröt en kraftig brand ut i ett parkeringsgarage på Dalaberg. Flera bilar förstördes, dock skadades ingen människa. Polis har startat en förundersökning om mordbrand.

ANNONS
|

Omkring 22:30-tiden på tisdagen bröt en kraftig brand ut i ett parkeringsgarage på Dalaberg.

– Det är ett flerbilsgarage uppe på Lillbräckegatan. Tre bilar är utbrända, sen är det ytterligare ett antal bilar, vi har inte exakt antal, som är ganska ordentligt rök- och sot-skadade. De är så skadade att man inte kan använda dem, berättade Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla, på onsdagsmorgonen.

Bild: Läsarbild

Garaget ligger i bottenplan på ett flerfamiljshus, men inga människor har skadats i branden.

–Jag förstår det som att det gått upp rök i vissa av trapphusen, men det blev aldrig aktuellt att utrymma några bostäder. Det är ingen som behövt uppsöka vård eller så, säger Gittan Petersson.

ANNONS

Polisen kommer nu att utreda händelsen, och det kan ligga brott bakom.

– Vi vet inte varför de började brinna men för att reda ut om det är ett brott begånget har vi inlett en förundersökning om mordbrand. Är det någon som har sett saker är vi givetvis jätteintresserade.

Polis spärrade av garaget för teknisk undersökning. Den genomfördes under onsdagsförmiddagen.

– Vi har fortsatt arbeta med det här under dagen, det har varit teknisk undersökning och en del förhör har hållits, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

– Vi har inte fått besked hur branden startade än men den startade förmodligen i nån av de parkerade bilarna och sen har det spritt sig till de andra bilarna, fortsätter han.

Utöver de tre bilarna som blev helt utbrunna har ytterligare tolv bilar fått brand och rökskador.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS