Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Läskiga clownmasker på människor som skrämmer andra har blivit en trend i USA. Nu verkar den ha kommit till Sverige på allvar. På torsdagskvällen knivskars en ung man i Tvååker av en man i clownmask. ARKIVBILDER: TT KARTA: Google

Clown knivskar ung man

En man i 19-årsåldern ska under natten blivit attackerad av en person i clownmask. Den skadade omhändertogs av ambulans.

Det var strax efter klockan 22 som en man född 1997 blev knivskuren i axeln av en okänd person. Händelsen inträffade i Tvååker.

Gärningsmannen sprang från platsen. Polis med hund spanade under natten i området efter en man i gul jacka, blåjeans och en clownmask.

Ingen har gripits ännu, enligt polisen. En anmälan skrivs om misshandel, enligt ambulanspersonal på plats skall skadan vara lindrig.

– Vi vet inte vad som föranledde detta. Det var inget rån och jag vet inte om de hade bråkat innan. Det är svårt att säga om detta är något som har att göra med trenden som har kommit från USA men det fanns en clownmask på platsen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Läs också: Hotfulla clowner ett "socialt virus"

Läs också: Butterick's förfäras av clowntrend

Hon är kritisk till att människor klär ut sig till clowner för att skrämmas. 

– Jag förstår inte hur de tänker. Det är inte roligt. Det är inte olagligt att klä ut sig men det är väldigt konstigt att vilja skrämma folk såhär. Tänk på små barn som blir rädda eller äldre personer som kan drabbas på allvarligare sätt, säger hon. 

"Får inte ihop hela historian"

Under fredagen fortsätter Varbergspolisens arbete.

– Vi ska försöka få tag på den drabbade killen och höra honom igen. Han behöver berätta lite mer utförligt. Just nu får jag inte ihop hela historian, säger Jan Nicklasson, som är utredningschef på polisen i Varberg.

Den unge mannen ska, enligt Nicklasson, ha blivit attackerad när han gick ut för att röka. Attacken ska ha skett i närheten av Medborgarhuset i Tvååker.

– Han känner att det gör ont i axeln och då står det en clown bakom honom, säger Nicklasson.

Polisen hoppas nu få in vittnesuppgifter från folk som befann sig i närheten av Medborgarhuset vid 22-tiden.

– En person med clownmask och gul jacka kan inte ha gått helt obemärkt förbi. Vi är oerhört intresserade av alla iaktagelser.

Clownattack i Göteborg redan 2011

Fenomenet med clowner som sprider skräck dyker upp på allt fler platser runt om i Sverige. I Göteborg var det emellertid redan någon som skapade förvirring när den clownade omkring 2011.

Clownen snurrade till det rejält i trafiken vid Wieselgrensplatsen. Han stoppade bilar och lade sig även på vägbanan framför fordon.

– Det gick inte att kommunicera på ett meningsfullt sätt med honom eftersom han hade en visselpipa i munnen och envisades med att tala genom den, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson då.

Händelsen avslutades med att clownen avvisades.