Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs sjukhus. Bild: Fredrik Hofflander
Kungälvs sjukhus. Bild: Fredrik Hofflander

Coronasmittad död i Kungälv

Under tisdagen bekräftades ytterligare ett dödsfall kopplat till coronaviruset i Västra Götaland. Patienten som avled vårdades på Kungälvs sjukhus.
– Det är en äldre person som tillhörde en riskgrupp, säger chefläkare Jacob Wulfsberg.

Dödsfallet bekräftades vid 14-tiden på tisdagen och är det andra i Västra Götalandsregionen.

– Det är en äldre person som tillhörde en riskgrupp som tyvärr har avlidit, säger Jacob Wulfsberg, chefläkare vid sjukhusen i Väster.

Fanns det andra sjukdomar med i bilden?

– Ja, det gjorde det.

Det första dödsfallet i Västra Götaland rapporterades lördagen den 14 mars. Det var en 85-årig kvinna som avled på Sahlgrenska sjukhuset.

I dagsläget har totalt 36 personer avlidit till följd av covid-19 i Sverige. Majoriteten av dödsfallen har rapporterats i region Stockholm, vilket också är den region som har flest bekräftade fall.

19 patienter med bekräftad covid-19 har avlidit i region Stockholm. Totalt finns nu närmare 1000 bekräftade fall i regionen. Folkhälsomyndigheten har bekräftat att det finns en samhällsspridning av coronaviruset i Sverige, där Stockholm är särskilt hårt drabbat.

Bland de personer som avlidit till följd av coronaviruset i Sverige är medelåldern 82 år, enligt Folkhälsomyndigheten.

Antalet bekräftade dödsfall i världen passerade under tisdagen 17 000. Antalet bekräftat smittade, mörkertalet tros vara stort, närmade sig samtidigt 400 000 personer.