Hanna Dahlström (till vänster) och Lovisa Meijer (till höger) guidade läsarna genom coronaläget i TTELA:s område.
Hanna Dahlström (till vänster) och Lovisa Meijer (till höger) guidade läsarna genom coronaläget i TTELA:s område. Bild: TTELA

Coronatoppen ser ut att ha passerat

På onsdagen sände TTELA live via Facebook med anledning av coronaviruset. Under sändningen kunde tittarna få en uppdatering på hur coronaläget är i vårt närområde, hur vårt arbete med coronabevakningen fortskrider samt ställa egna coronarelaterade frågor.

ANNONS
|

TTELA:s reportrar Lovisa Meijer och Hanna Dahlström gav läsarna en uppdatering om det lokala coronaläget. Lovisa Meijer är en av reportrarna på tidningen som huvudsakligen arbetat med coronabevakningen under våren.

– Vi hade bevakning av viruset redan innan det kom hit. Men den dagen det första fallet av corona kom till NU-sjukvården var det nästan något av en historisk dag. Vi är i en situation där kaoset är det nya normala, sade Lovisa Meijer under sändningen.

Hon beskriver också våren som en intensiv period och även om det verkar som att vi är förbi toppen så ska man fortsätta vara försiktig. Särskilt nu under sommaren då sjukvården har reducerad personalstryka.

ANNONS

Under sändningen kunde läsarna också ställa frågor om coronasmittan. Livesändningen kan du se i efterhand på TTELA:s Facebook-sida. Där finns också frågorna och svaren samlade i kommentarsfältet.

Se livesändningen i efterhand här.

Lovisa Meijer hoppas att det blir fler livesändningar i framtiden där läsarna kan få ta del av coronaläget i närområdet.

– Det är kul att testa på nya sätt att nå ut till våra läsare. Extra kul att de kan vara med och ställa frågor på det här sättet, tycker Lovisa Meijer.

ANNONS